Blossom Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 (edited) Hallo Forum,Ek is in 'n goeie bui vandag en as ek so voel is ek of lus vir shop of lus vir bak.My oorlede Ma het jare terug 'n resepte boek begin wat ek geerf het en wat nou al so dik is van al die prentjies en resepte wat by gekom het, daar is resepte van 1980 en veral ook Huisgenoot se wen resepte..ook ou beproefde familie staatmakers.Ek het afgekom op souskluitjies wat my mond so laat water dat ek dit gaan maak vir vanaand, nee, sommer vir nou. As julle die resep wil he, hier is hy. Geniet.120 gr koekmeelblom.10 ml bakpoeier.knippie sout.15 ml botter.2 eiers geklits.1 liter kookwater.200 gr suiker.15 ml kaneel.Sif meel, bp en sout saam.Vryf botter met vingerpunte in.Voeg geklitse eier by.Meng alles goed saam.Bring 500 ml kookwater saam met knippie sout tot kookpunt, skep 12 kluitjies in kokende water. strooi helfte van die suiker en kaneel bo oor. Sit die deksel op en moenie oopmaak tot die kluitjies reg is nie. Sowat 3 minute. Skep in opdienbak, hou warm. gebruik die res van die water en doen dieselfde. Die water waarin die kluitjies gekook is, sal nou 'n dikkerige stroop wees. Gooi dit oor die kluitjies in die opdien bak, strooi nog bietjie kaneel oor. Bedien saam met vla of room of roomys.Onthou julle nog die souskluitjies en die lekker poedings van Sondae na die groot maal? Ek mis dit.....Lekker eet, ek weet ons gaan.Groete. Edited September 4, 2007 by Kannidood Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duane W Posted September 9, 2007 Report Share Posted September 9, 2007 Ahem a slight modification if I may without being lynched. Cook the dumplings without the sugar and put in a bowl when done.Sprinkle the cinnamon sugar over the dumplings add more on top and so on.Of course my ouma made huge bowls and we ate them cold, been years since I had any thanks my mouth is watering at the memories. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SASydneysider Posted September 10, 2007 Report Share Posted September 10, 2007 My grandmother used to make these dumplings as a desert with dried peaches and a peachy syrup. Does anyone know how this is made? Mouthwatering!!! Yummy!!!SAS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chester Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 Moet net dankie se vir die resep, Manlief bly skimp vir souskluitjies maar ek is doof is nie luis om deur my ma se ou geplakte boeke te soek vir 'n resep. Ek gaan niks se nie maar hom net verraas sodra ons getrek het. Dis nou die volgende week, ek pak so 2 bokse dan maak ek koffee en sit weer by die computer, so gaan ek nooit klaar kry nie. My ouma het gestoofde perskes gemaak met droe geel perskes (wat sy self gedroeg het)1/2 koppie suiker en water in 'n pot net genoeg om die vrugte toe te maak, vir 'n paar uur gesoak en dan stadig gekook toedat perskes sag en water stroop geword het. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blossom Posted September 13, 2007 Author Report Share Posted September 13, 2007 Hi Chester,Het jy al die souskluitjies geproe met 'n skeppie roomys oor? Sooo lekker!Groete,Kannidood. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chester Posted September 13, 2007 Report Share Posted September 13, 2007 Yummy Yummy klink baie lekker. Weet jy wat ek mis, en het ongelukkig die resep verloor was 'n gemmer poeding dit was een van my ouma se resepte. Jy bak eers die poeding dan gooi jy 'n roomerige stroop bo oor en bak vir 5 min langer. Miskien het iemand so 'n resep en kan help. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SASydneysider Posted September 13, 2007 Report Share Posted September 13, 2007 Weet jy wat ek mis, en het ongelukkig die resep verloor was 'n gemmer poeding dit was een van my ouma se resepte. Jy bak eers die poeding dan gooi jy 'n roomerige stroop bo oor en bak vir 5 min langer. Miskien het iemand so 'n resep en kan help. Hi Chester,I've got a similar ginger pudding recipe. Its called Voortrekker Pudding. The dough is put in a deep caserole dish and the syrup is poured over the dough. It is then covered and baked in the oven. The sauce becomes thick and some of it is absorbed into the pudding during the cooking process - similar to a self saucing pudding. It is served with cream or ice cream - very nice.I will go and dig to find the recipe and post it here.SAS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chester Posted September 14, 2007 Report Share Posted September 14, 2007 Ag SAS, Ek sal jou verewig dankbaar wees vir daai resep. Miskien sal ek eendag my ma se boeke update maar dis so 'n groot job Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blossom Posted September 14, 2007 Author Report Share Posted September 14, 2007 Hi Chester en SAS,Ek kyk toe in my Ma se resepte boek en kry die heerlikste poedings...........Jan Ellis poeding, heerlike poeding, telefoon poeding, wortel poeding, gala poeding en souserige sjokelade poeding. Alles ou beproefde respte wat seker maar besig is om uit te sterf.Het ook 'n gemmer poeding gekry wat ek al gemaak het, wat heerlik is. Word sommer in 'n kastrol bo op die stoof gemaak en is lekker souserig.Weet nie of julle belangstel nie........ Groete,Kannidood. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chester Posted September 14, 2007 Report Share Posted September 14, 2007 Hi KD, se nou vir my watter vrou stel nie belang nie Het al klaar so 'n paar extra kilo's maar moet vir niemand vertel nie hoor. Moet weer begin pak, sien jou later. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SASydneysider Posted September 20, 2007 Report Share Posted September 20, 2007 (edited) Ag SAS, Ek sal jou verewig dankbaar wees vir daai resep. Hi Chester,Here's the recipe for the Voortrekker Pudding (ginger):1 cup butter ......................... 2 eggs1 cup sugar ......................... 2 teaspoons ginger2 cups flour ......................... 4 teaspoons apricot jampinch of salt ........................ 2 teaspoons bicarbonate of sodaCream butter, sugar and eggs together. Mix flour, ginger, salt and add to butter mixture. If stiff, add a little milk. Dissolve jam and bicarbs in a little milk and add to the mixture.Sauce: Dissolve 2 cups sugar in 2 cups boiling water and pour into a casserole dish. (For more sauce, an additional cup of sugar and water can be added.) Pour dough into the water and sugar mixture. Cover and bake for 30 minutes at 200ºC for 30 minutes. Serve with fresh cream, ice cream or evaporated milk.Let us know what you think of it!!Hi Chester en SAS,Ek kyk toe in my Ma se resepte boek en kry die heerlikste poedings...........Jan Ellis poeding, heerlike poeding, telefoon poeding, wortel poeding, gala poeding en souserige sjokelade poeding. Alles ou beproefde respte wat seker maar besig is om uit te sterf.Groete,Kannidood. Hi Kannidood,Please tell me more about the 'telefoon poeding' and the 'gala poeding'! I'd love to try the 'souserige sjokelade poeding', so please post the recipe.SAS Edited September 20, 2007 by SASydneysider Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chester Posted September 21, 2007 Report Share Posted September 21, 2007 Dankie vir die resep, gaan Sondag 'n lekker pork roast maak met aartapples en dan pudding. LS is in Sydney vir besighied, so ek kan lekker kosmaak. Net moeg na die getrekkery. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.