Dedrei Posted April 21, 2006 Report Share Posted April 21, 2006 Smaak my die ozzies is nie lief vir hulle souse soos ons nie. Soek 'n lekka resep vir kaassous, mushroom sous, ens. Dis een ding wat ek nogal mis op my chicken scnitzel en burgers. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janneman Posted April 21, 2006 Report Share Posted April 21, 2006 Hallo Dedrei. Jy kan gerus hier inloer. Daar is allerhande souse en dinge, asook ander resepte wat jy dalk sal geniet.Off topic: Ek's bly om te sien julle vind jul voete in Cairns. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madelein Posted April 22, 2006 Report Share Posted April 22, 2006 DedreiJy kan enige sous maak as jy die basiese witsous resep ken.Ek maak sommer altyd 'n lekker souse vir die steaky of burgerpatties op die BBQ met die volgende:1 ui (fyn fekap)1/2 greenpepper (fyn gekap)pakkie mushrooms (gesny in skywe)koppie gerasperde kaasJy braai eers al die groentes mooi bruin, gooi die witsous en kaas by. Sout en peper na smaak en dan kan jy nog 'n paar teelepels knoffel wil ingooi vir die wat hou daarvan. As jy van rykerige kos hou, kan jy room ipv melk by die witsous sit.Vinnige burgerpatties:500g maalvleis3 snye brood (sonder korsies) in water geweek tot 'n pulp1 pakkie French Onion SoupJy meng net die lot bymekaar. Dit kan 6 stewige burgerpatties maak. Wanneer dit gebraai word, kan mens bietjie BBQ sous oorverf as 'n "bastingsauce" om dit nie te droog te laat smaak nie. Yummy saam met die Mushroompeppercheese sauce.GroetnisMadelein Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Annie Posted May 20, 2006 Report Share Posted May 20, 2006 Dedrei,jy sal ver soek vir 'n vinniger sampioensous as hierdie een. Dis veral lekker met beesvleis, kangaroovleis of ons gunsteling: "Charcoal chicken". Genoeg vir 3 ruim porsiesBestanddele: 'n bietjie olyfolie, 'n klein uitjie, 'n huisie knoffel, 50 ml wyn, 10 ml korrelrige mosterd, 180g sampioene, 150 ml "extra lite" suurroom, pietersielie of grasuie.Metode: Braai die fyngekapte ui stadig in die olie tot glasig. Voeg die fyngekapte knoffel by, roer deur en voeg dan die sampioene, in skyfies gesny, by. Roerbraai oor medium hitte vir 'n paar minute, voeg die wyn by en prut vir 'n paar minute met die deksel op. Skakel die stoofplaat af en roer die suurroom en mosterd in. Voeg sout en peper volgens smaak by. Sprinkel fyngekapte pietersielie of grasuie oor.Wenk: Ek voeg die vleis (in dieselfde pan gebraai en warm gehou) of hoender by en verhit dit eers, voordat ek die suurroom en mosterd byvoeg. Bedien oor rys of pasta.Die sous kan met 'n bietjie melk verdun word, indien nodig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.