Jump to content

Tradisionele Australiese kos ?


bienkie
 Share

Recommended Posts

Hallo almal :unsure:

Ek het sommer net gewonder wat in Australië as tradisionele kos beskou kan word ? Met al die verskillende immigrante vanuit al die wêrelddele, is daar sekerlik 'n groot verskeidenheid van kos "tradisies" wat elke "nasie" self aanhang ?

En julle wat alreeds daar is, maak jul nog die gewone ou "Boerekos" soos lekker skaapboud, gebraaide aartappels, blomkool in witsous, Jan Ellis poeding ? Dis vandag Sondag en as ons by skoonma gaan kuier en sy wil ons bederf, is dit die soort van kos wat ons kry. Moet sê ek sal dit nogal mis as ons "eendag" daar uitkom......

Link to comment
Share on other sites

Daar is verseker baie verskillende soorte lekker kos hier, maar ek sou se die mees tradisionele Aussie kos moet seker lam wees, of anders garnale. Jy sal hier ook 'n skaapboud kry as 'n spesiale "treat", saam met gebraaide aartappels. Ek weet nie at Jan ellis poeding is nie, maar ons eet gereeld lekker malvapoeding :unsure: . Vis is nogal 'n groot ding hier in Suid Aus. Barramundi of Salm... mmm

Link to comment
Share on other sites

My Australiese vriendin se daar is nie regtig iets nie. Die naaste wat sy aan kon dink is seker die lam. Hulle hou ook van hulle chook (hoender). Nog iets is seker mudcake, sjokolade, caramel ens. lekker kluitjie swaar koek met toffierige icing.

Soos sy gese het Aussie is so multicultural soos mens kan kry!!

Link to comment
Share on other sites

Hi Bienkie

Ons maak verseker maar nog dieselfde kos wat ons gehad het in SA, jy kan al die ingredients hier kry, en meer :unsure:

Ek weet 'n tradisionele Aussie ding is beet op 'n burger of op 'n samie, hulle is MAL daaroor!! O ja, dink nie hierdie is 'n Aussie ding nie, maar elke keer as jy 'n pie koop, kry jy tamatiesous daarby, en ALMAL sit dit bo-op die pie (ek is gewoond aan worcestershire sous op 'n pie, nie tamatiesous nie). Dis nogal weird, want jy moet VRA vir tamatiesous by Mcdonalds, maar as jy 'n pie koop, kry jy dit sommer automaties :whome:

Link to comment
Share on other sites

In Queensland is dit tradisie om prawns/ enige seekos op Kersdag te eet, saam met al die ander gewone Kers geregte.

Pavlova, ystervarkies( Lamingtons) is Aussie maaksels.

Hulle het by kinderpartytjies "Fairy Bread". Witbrood met botter gesmeer en 'hundreds & thousands ' oorgesprinkel. Miskien was dit in SA ook maar ek en my dogtertjie (5) vind dit hoogs ONsmaaklik!

Sw

Link to comment
Share on other sites

Die Aussies verkoop snags by Bunnings oor naweke, by kermisse en Sunday markets. Dit is 'n worsbroodtjie met een verskil: dit is nie 'n dik, lang worsbroodjie soos ons kom ken nie. Dit is 'n gewone plat sny brood met 'n varkworsie, uiesmoor en tamatie/mosterd sous bo-oor, dubbel gevou, in 'n servet.

Link to comment
Share on other sites

Damper (amper soos askoek of stok brood) en dan natuurlik kangaroo. Tabasco sous is vir kangaroo soos wasabi is vir sushi (my opinie)

Link to comment
Share on other sites

Die Aussies verkoop snags by Bunnings oor naweke, by kermisse en Sunday markets. Dit is 'n worsbroodtjie met een verskil: dit is nie 'n dik, lang worsbroodjie soos ons kom ken nie. Dit is 'n gewone plat sny brood met 'n varkworsie, uiesmoor en tamatie/mosterd sous bo-oor, dubbel gevou, in 'n servet.

Also known as - "Sausage Sizzle" :ilikeit:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...