sonnetjie Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 One of my cousins is typing up all my Ouma’s old recipes I have not tried any of the below recipes yetKerrie Mango Slaai (10-12 porsies)75g (125ml, ½ K) Gebleikte Sultanas125 ml (½ K) Brandewyn3 Groot ryp Mangos (geskil, in skywe gesny)300g (375ml, 1 ½ K) Suiker1t (5ml) Sout2kg Uie (gehalveer, geskil, in skywe gesny)500ml (2K) Wit asyn1t (5ml) Fyn gemmer2t (10ml) Borrie3t (15ml) Kerrie poeier of meer na smaak2E (25ml) MielieblomAfronding:2 PiesangsSuurlemoensapBrandrissies en/or dunhia vars koljander blaartjiesMetode:1. Begin die aand vantevore. Skep die sultanas en die brandewyn in ‘n bakkie, bedek en plaas oornag in die koelkas. Pak die mangoskywe in ‘n plat houer, strooi die suier en sout oor, bedek met kleefplastiek en plaas oornag in koelkas.2. Giet die ekstra vloeistof van die sultanas af, skep die mangoskywe in ‘n sif oor ‘n mengbak en skep die mangovloeistof by die sultana week vloeistof in ‘n groot kastrol. Voeg 125ml (1/2K) van die asyn by. Verhit tot kookpunt, voeg die uie by, bedek en prut oor medium hitte totdat die uie amper sag is.3. Skep ‘n lepelvol van die uie in ‘n klein kastrolletjie of pan en strooi die gemmer, borrie en kerriepoeier oor. Roerbraai 2-3 minute. Voeg bietjies van die res van die asyn by indien dit lyk of die mengsel aan die boom van die kastrol begin vaskleef. Skep die kerrie0uie by die res van die uie, roer deur en een laat 1 min deurkook. Voeg die res van die asyn, mangoskywe en sultanas by, verhit tot kookpunt en laat 5-7 minute kook totdat die mangoskywe amper sag is, maar nie pap nie. Proe en geur met ekstra sout indien nodig. Roer ‘n bietjie kraanwater by die mielieblom in ‘n bakkie en maak aan tot ‘n gladde pasta. Roer by die uiemengsel en laat 2-3 minute kook. Proe en maak seker dat dit nie rou smaak nie. Laat die mengsel afkoel en skep in ‘n mooi glasslaaibak. Bedek met kleefplastiek en plaas in die koelkas.4. Skil die piesangs en sny skuins skyfies. Bedek met suurlemoensap, rangskik op die slaai. Rond af met heel brandrissies en/of dunhia blaartjies. Sit voor saam met gebraaide varktjops, gekookte hap of geroosterde hoender.“Hit†van die Jaar slaai 1 blik ingelegde Litchies1 groot pynappel1 Soetrissie (fyngesny)Spanspek / papaja balletjies Metode:Meng alles en bedien (of hou) in ‘n mooi glasbak.Hoenderslaai met Pere 1 blik Ingelegde pere½ K Wit, halfsoet wyn2K Gekookte hoender½ K Selderyblokkies3E Groenrissie (blokkies)1 vars Lemoen (skyfies)1K Druiwekorrels (opsioneel)½ K Geroosterde Amandels Slaaisous:½ K Mayonaise2t Suurlemoensap2t Sojasous4t KerrieMetode:Giet wyn oor pere en stroop en hou in koelkas.Rangskik peerhelftes op elke bord.Skep hoender en ander bestandele oor die pere.Meng bestandele van slaaisous en skep oor hoender.NOODLESLAAI SKULPIES ala ½ Pak Mooi skulpies1 Middelslag pynappel1 Soetrissie (langerig gesny)1 bottel Rooi uitjies1 bottel Groen uitjies1 bottel Swart olywe (opsioneel) Kook noedels in soutwater tot sag (nie te baie). Laat koud word… krap los met vurg. Voeg ander bestandele by, behalwe uitjies wat heellaaste ingeroer word. (voor jy dit tafel toe neem)KERRIEFRIKADELLE 1 lb gemaalde vleissout, peper, tiemie (na smaak)1 groot gerasperde tamatie Meng alles liggies, sit in gesmeerde pan en bak in oond tot gaar.Sous: Braai 2 groot uie wat in skywe gesny is, in bietjie olie.Meng:1K water 1E Kerrie 2E Suiker 1E Maizena 1E Sout 1E Borrie 1 ½ K Asyn 1E Appelkooskonfyt Kook vir 3-5 minute. Gooi sous, kokend warm, oor warm frikadelle en laat koud word.Tannie Steyn se patats Sny stukke en kook op baie lae hitte tot baie sag, met 2-3E goue stroop en 2-3E margarine. Knippie sout, Geen water.VisslaaiPilchards in chilliesauceFinely sliced onionsTomatoesGreenpepperHard-boiled eggVery finely sliced lettuceMayonnaiseSalt & Pepper to taste Mix all the above, heat in oven and serve. Can also be kept in Deep-freeze.!!Haddock Soutigheid Kors:2K Meel½ t Sout4 oz Botterknippie rooipeper4 oz gerasperde cheddarkaasGeel van 2 eiers om aan te maakBietjie koue water Vulsel:Maak witsous van ½ pt melk, 1 ½ E Meel, 1 ½ E botter, 1 oz gerasperde kaas, 2 gekookte skelvisse, weer ‘n knippie rooipeper.Rol kors uit, sit vulsel in en bedek met kors.Smeer eier bo-oor en bak teen 350F. Sny in blokkies.Ligte vrugtekoek 375 ml Sultanas125 ml Groenvye konserf125 ml Kersies200 ml Glasuurpynappel of Waatlemoenkonsef200 ml Gemmerkonfyt125 ml Gekapte neute 5 ml Gerasperde Suurlemoenskil Sny bogenoemde bestandele die aand vantevore fyn, en gooi 75 ml brandewyn oor. Bedek en laat oornag op ‘n koel plek.750 ml Meelblom 3 ml Sout 10 ml Bakpoeier225 ml baie sagte botter 5 ml Vanilje250 ml Strooisuiker3 Eiers1. Voer die boom en kante van ‘n 23cm pan met swaar diensfoelie uit, sny ook ‘n deksel.2. Verhit die oond vooraf tot 160 en draai af na 140 as die koek gebak word.3. Room botter en suiker, Voeg eiers een vir een by en klop goed na elke byvoeging. Voeg vanilje by.4. Sif meelblom, meet weer af en gooi Bakpoeier en sout by. Sif dit by die bottermengsel. Meng goed.5. Voeg nou die vrugte by en meng goed deur, as dit te droog is, voeg ½ K lemoensap by.6. Skep deeg in pan, maak effense holte in middle.7. Bak vir 1 ½ uur met foeliedeksel en 1 uur, daarsonder.8. Sodra dit afgekoel is, gooi 2 keer ‘n ½ K Hanepootwyn oor.9. Bere 3 weke voor gebruik.Aspersietert Kors:1 lb Meelblom1 lb Botter1 lb Sterk CheddarkaasRooipeper Rasper kaas en botter saam, voeg meel by en werk goed deur om ‘n stywe deeg te maak. Rol dun uit en voer tertborde uit.Vulsel:1 groot blik aspersies3 E gerasperde kaas8 E broodkrummels2 E meelblom2 E botter1 ½ K vloeistofAddisionele kaas- of aspersiewater, mel en sout. Maak witsous van meel, botter, sout en vloeistof.Sny aspersies in stukke en pak in rou tertkors.Strooi 4E kaas en 2 E broodkrummels daaroor.Skep die witsous bo-op. Strooi orige broodkrummels en gerasperde kaas bo-oor. Plaas hier en daar ‘n klontjie botter. Bak teen 375F vir 20 min.Winterslaaivreugde 150g Pruimedante2 Piesangs125ml pynappel / vanilla jogurt60ml gekapteneute15ml suurlemoensapblaarslaaimayonaiseSny pruime in stukkies en hou eenkantHalveer en kerf piesangs en meng met jogurt, neute en suurlemoensapRangskik slaaiblare op bord en plaas een helfte van piesangmengsel bo-op.Strooi 2/3 van pruime bo-oor en volg met res van piesangmengsel.Strooi orige pruime oor en garneer met mayonaise.Hoenderslaai150g Gaar hoendervleis1 Klein groenrissie25g - 50g geroosterde amandels40ml - 50ml slaaisous'n paar bros slaaiblare1 tamatieSny hoender in stukke en plaas in bak.Verwyder stingel en pitte van rissie en sny in dun repies.Voeg saam met amandel by hoender en meng met genoeg slaaisous om mengsels te bind.Rangskik slaaiblare op bord en skep hoenderslaai bo-opGarneer met tamatie-wiegies.Kaasslaai200g gerasperde cheddarkaas3 ml sout2 fyngekapte hardgekookte eiers3 ml bereide mostert2 t blatjang2 t gerasperde ui5 t gekapte pitlose rosyne5 t mayonaiseMeng al die bestandele. Verkoel en skep op tamatieskywe wat op slaaiblare gerangskik is. Versier met pietersielie.Roomkaasslaai250g Roomkaas6 t gekapte, pitlose rosyne4 t slaaiolie1/2 t suikerknypie paprika30g gekapte neute10 t gekapte soetrissie10 t mayonaise10 t ingedampte melk (of room)1 groot ryp tamatie (geskil)Meng kaas, rosyne, sout, olie, paprika en suiker tot romerig. Sny tamaties baie fyn en voeg dit by eerste mengsel saam met gekapte soetrissie en mayonaise.Gooi mengsel uit in plant, vierkantige bak.Laat goed styf word in koelkas en sny dit dan in vingers en sit voor op slaaiblare.Bengal curried Chicken1 cooked chicken1 clove garlic2 oz butter2 large onions2 T tomato paste1 T milksalt3/4 pint stock1 T curry powderlettuce to garnishBrown onions and garlic in butter. Cut uo chicken and add with other ingredients.Garnish with lettuce and serve with boiled rice, pickles, coconut, popadums and sliced tomatoes.GroentepotjieBraai 1 groot gesnipperde ui in olieVoeg by: 1/2 t borrie, 1/2 tot 1t Kerrie, 1 t SuikerVoeg by: 4 aartappels (gesny)Volgende laag: 6 wortels (in ringe gesny)Volgende laag: 8 Baby marrows (ringe gesny) or bruusel sproutsVolgende laag: BlomkoolVoeg by: Vars sampioeneSny 1 groot tamatie bo-op, sit sout en peper opVoeg 1K water by OF lemoensap OF appekoossapPrut oor lae hitte.Wanneer groente gaar is, verdik sous met maizena OF gebruik 'n pakkie sampioensop.Bedien met rys of koring.Chicken & Mushroom paté200g Fresh mushrooms1 chopped onion1 Clove crushed garlic85g butter230g thinly sliced liver4 rashers fatty bacon1 Tbs MacePinch ThymeBlack pepper1. Melt 1/3 butter in pan. Add onion and garlic and cook over low heat until soft.2. Chop mushrooms and add to pan. Add salt to taste, cover and simmer for 2 min3. Add liver and bacon and sauté for 3 min4.Sprinkle with herbs and seasonings and cook for 5 min5. Cool, then chop and mince until fine6. Melt remaining butter and stir into mixture, turn into mould and chillChilli Con Carne Braai 1 middelslag ui, 2 huisies knoffel en 1 groenrissie effens.Voeg 1/2kg maalvleis by en laat bietjie braaiVoeg 3 kleinerige tamaties (of blik tamaties) by, 1t sout en 1t kerrie en 1 blik tamatie puree.Roer goed deur, kook 'n rukkie.Roer nou 1t Jeera, Cardomonsaad en 'n bietjie rissiepoeier by.Sout na smaak.Voeg laastens 1 blik Baked Beans by en laat stadig prut.Bedien met rys en groen slaai.Chicken with Lemon Sauce4lb Chicken5T butter1/4 cup Sherry1/4 cup white wine2t lemon juice1t salt1/4t pepper1 cup creamgrated rind of 1 lemon1/4 cup grated parmesan cheeseCut chicken into serving pieces and brown on all sides in 4T butter.Cover tightly and continue cooking over low heat till chicken is tender, about 30mins.Remove chicken from pan, add sherry and white wine.Cook to boiling point and stir in cream (slowly).Return chicken to pan and cook over low heat for 5 mins.Thereafter, top with cheese, dot with remaining butter and place under Grill until brown.Gebraaide Kentucky Hoender 1 hoender in stukke gesnygeurmiddels na smaak250ml meelblom5ml bakpoeier5ml sout1ml peper1 eier (effens geklits)250ml melkolieGeur hoender na eie smaak.Kook in water tot sag.Dreineer gaar hoenderstukke op absorberende papier en hou in koelkas of vrieskas.Haal dit eers met bereiding weer uit. Let wel, die meeste welslae word verkry as die hoender vooraf verkoel is!Sif meelblom, bakpoeier, sout en peper.Voeg geklitste eier en melk by en meng goed.Verhit genoeg kookolie vir diepvetbraai in 'n pan wat gebruik word vir "chips".Dompel elke stuk hoender in die beslag.Braai 'n paar stukke op 'n keer vir ongeveer 5 min of tot goudbruin aan alle kante.Pampoenpoffers3KG gaar, fyn pampoen.2 Eiers1t sout2K Bruismeel3t Bakpoeier2K kookolieStroop:2 K suiker1 K water1/2 K melk2E (rond) MargerineKnypie sout3 Desert lepels mielieblomKlop pampoen, eiers en sout saam.Sif meel, bakpoeier en meng met pampoen.Verhit olie in kastrol tot matige hitte.Skep desertlepels pampoen daarin en braai tot ligbruin en gaar.Dreineer effens op kombuispapier.Skep in op dienbak, hou warm.Verhit al die stroopbestandele behalwe mielieblom saam tot kookpunt.Meng mielieblom tot 'n pasta met 'n bietjie koue water en voeg by stroop.Gooi oor warm poffers.Chicken with Honey Glaze1 Chicken - quartered1 egg2 T oil2 T soy sauce60 ml Honey2 T lemon / pineapple juice2 t paprika1 t saltFreshly ground black pepperArrange chicken quaters in a greased baking dish. Beat egg and oil, soy sauce, honey, lemon juice, salt and paprika. Spoon over chicken pieces and place in oven (180C or 350 F) for about 1 hour.Baste the chicken frequently with honey sauce.During the last 10 minutes, increase heat to crisp and brown the skin.Serve with rice and a green salad.**Honey can be replaced with SWEET marmelade**Bobotie 1,5 kg maalvleis1 t sout en peper1/2K sultanas1 Eier1 t Worchestershire sous6 Lourierblare1 Piesang1 K melk (opsioneel)1,5 E kerrie1 E asyn1 E appelkooskonfyt1 E chutney1 E suiker1 Sny broodBraai 1 groot ui in 1.5 E botter. Meng als saam en bak 1.5 uurKoeksisters4 K koekmeelblom4 t Bakpoeier1 t sout4 E botter (vryf in meel)Klits:+- 1 K melk en 1 groot (of 2 klein) eiers.Meng als saam tot ligte deeg.Stroop:8 K suiker4 K waterLos op en kook vir 5 minute.2 Desertlepels gouestroop1/2 t Kremetart1/4 t WynsteensuurGerasperde skil van 1 suurlemoen2 desertlepels suurlemoensapVoeg al die bestandele by stroop en plaas oornag in yskas.Rol deeg uit, sny koeksusters, vleg en braai in olie.Wanneer goudbruin, haal onmiddelik uit die olie en druk in YSKOUE stroop sodat die koeksisters die stroop intrek.Let wel, as die stroop warm word trek dit nie so lekker in die koeksisters in nie. Hou stroop dus koud deur om te ruil met 'n ander houer stroop in die yskas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miran Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 Baie dankie!!!Die bobotie en KFC hoender gaan beslis nog voor Sondag probeer word. Ek het al jou resepte klaar geprint. Nogmaals dankie vir al jou moeite! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monica_ Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 Baie dankie!! Daar is resepte wat ek nog glad nie voorheen gesien het nie, en lyk heel maklik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Down under Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Hallo SonnetjieJy is 'n ster met al die lekker resepte. Wil graag die pampoenpoffertjies probeer. Dit is net bietjie moeilik om te kook ek wag nog vir my container.Ek is al mooi moeg vir al die gemors kos.Ek is nou al lank op soek na 'n resep wat ek gehad het vir kerrie eiers.'n mens het uie gebraai dan het jy so 'n sousie gemaak wat water gemeng met 'n stock blokkie en chutney ingekry het.Ek kan nie die ander bestandele onthou nie.Het iemand dalk so 'n resep.Ek kan onthou die resep wat baie maklik en baie lekker, sal graag weer die resep wil kry.Groete van Nita uit Darwin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johanne Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Hi Sonnetjie Hier is jou resep vir kerrie eiers. Dit kom uit my eeue oue Kook en Geniet wat ek saam met my op die vliegtuig na Oz gebring het.Geniet dit!6 hargekookte eiers2 eetlp botter of marg2 middelmatige uie2 teep kerriepoeier2 eetlp meelblom1 eetlp suiker1 eetlp asyn1 eetlp blatjang2 kop vleisekstrak of water1 teelp souten half teelp peperKap die ui fyn en braai dit effens bruin in die botter of marg.Meng die droe bestandele en maak dit aan met die asyn en/of blatjang.Roer dit by die uie en voeg geleidelik die vloeistof by. Roer dit aanhoudend en laat dit 10 minute lank stadig kook. Gooi die kerriesous in n warm skottel en rangskik die hardgekookte eiers in die lengte of die dwarste gesny daarop.Hoop julle eet die gereg net in Junie of Julie in Darwin. As ek daaraan dink begin ek klaar sweet hier in Mackay!!!Mooi loop. Suzette in Mackay Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.